Yrkesutbildning

Dessa utbildningar riktar sig till dig som är vuxen, snabbt vill utbilda dig i ett yrke och direkt få ett jobb. Det finns flera sätt att söka utbildningarna. Vi bedriver utbildning på uppdrag av bland annat Komvux och Arbetsförmedlingen. Hör av dig så hjälper vi gärna till att välja och ansöka.

 • Schysta och kunniga lärare som backar upp dig.
 • Branscher med stort behov av ny personal – leder snabbt ut i jobb!
 • Kostnadsfria utbildningar. Komvux är CSN-grundande och ger riktiga betyg.

Våra yrkesvuxutbildningar

Tågteknik

Tågteknik

 • Komvux

Utbildning i tågteknik ger dig en kompetensprofil som matchar branschens efterfrågan. Direkt under utbildningen kommer du i kontakt med framtida arbetsgivare genom minst 10 veckor utbildning på en arbetsplats.

Lagerutbildning

Lagerutbildning

 • Komvux

Efter utbildningen har du kunskaper och färdigheter inom lager och godshantering. Du kan söka arbete på lager och godsterminaler. Du har redan under utbildningen kommit i kontakt med flera stora arbetsgivare.

Industriteknik, CNC eller svets

Industriteknik, CNC eller svets

 • Komvux

Utbildningen startar med orienteringskurs och en gemensam utbildningsdel, välj sedan inriktning mot antingen CNC eller svets. Yrkespraktik ingår oavsett spår. Vi lär alltid ut på modern och aktuell utrustning och har nära samarbete med branschen.

Byggutbildning lärling

Byggutbildning lärling

 • Komvux

Byggbranschen går för högtryck och det finns gott om bra jobb. På utbildningen väljer du om du vill bli träarbetare, betongarbetare, golvläggare, plattsättare eller murare. Fyra dagars praktik och en dags teori per vecka innebär snabb kontakt med arbetsgivare.

Yrkesförare - taxi

Yrkesförare – taxi

 • Arbetsmarknadsutbildning

Snabb och anpassad utbildning efter taxibranschens krav samt de regler som gäller i Europa. Rikttid på endast 32 dagar, börja sedan jobba direkt. Taxiförare är ett serviceyrke där man träffar många människor.

Yrkesförare - lastbil

Yrkesförare – lastbil

 • Komvux

En utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna arbeta som yrkesförare med behörighet för lastbil klass C, CE. Efter utbildningen kan du arbeta serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet som yrkesförare.

Yrkesförare - buss

Yrkesförare – buss

 • Arbetsmarknadsutbildning
 • Komvux

Bussförare är ett serviceyrke där du möter människor oavsett om du arbetar inom lokal, regional eller beställningstrafiken. Behörighet D och yrkeskompetensbevis (YKB) ingår. Efter utbildningen är du direkt anställningsbar.

Lagermedarbetare och SFI

Lagermedarbetare och SFI

 • Komvux
 • SFI

Utbilda dig till lagerarbetare samtidigt som du läser SFI. Du kombinerar att lära dig ett språk och ett yrke. Snabb väg ut i jobb. Vi genomför två liknande utbildningar en med målet lagerarbetare och en mot bussförare.

VVS-montör

VVS-montör

 • Komvux

I ditt framtida arbete som VVS-montör kan du jobba bland annat med installation av värmepumpar, solvärme, varmvattenberedare, element och badrum. Utbildningen är yrkesförberedande och du kan direkt söka lärlingsjobb.

CNC-utbildning i KAK

CNC-utbildning i KAK

 • Komvux

På CNC-utbildningen får du lära dig manuella och CNC-styrda maskiner, CAD/CAM-teknik, mätning med olika mätdon, ritningsläsning m.m. CNC-utbildningen är framtagen i samarbete med kommunerna Köping, Arboga och Kungsör.

Har du frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta mig!

Lars Ollson, 070-104 20 71 
[email protected]

Senaste nytt från komvux

Infoträff byggutbildning, lärling 19 dec och 9 jan

2019-12-06

Kom på informationsträff om byggutbildningen och få reda på hur du kan bli träarbetare, betongarbetare, golvläggare, plattsättare eller murare. Varmt välkommen den 19 dec kl 09.00 eller den 9 jan kl 13.00 på Kompetensgallerian. Du får information om utbildningen, kursinnehåll, en genomgång om hur du ansöker till utbildningen och du får möjlighet att ställa frågor. ...

Öppet hus VVS-montör, 18 dec och 8 jan

2019-12-06

  Kom på Öppet hus och få mer information om VVS-utbildningen den 18 dec kl 13.00 på Kunskapscompaniet. 8 jan träffas vi kl 09.00.   Du får träffa arbetsgivare, lärare, nuvarande elever och får en rundvandring i våra trevliga industrianpassade utbildningslokaler. Vi bjuder på fika, berättar mer om utbildningen och hur du ansöker.   • ...

Öppet hus Yrkesförare – Buss, 17 dec och 7 jan

2019-12-06

Kom och upplev känslan i förarsätet och få mer information om utbildningen! Välkommen den 17 december kl. 09:00 på Kompetensgallerian. KOM I TID så att du inte missar bussen som hämtar oss kl. 09:15 på Kompetensgallerian. 7 jan träffas vi kl 13.00 och bussen går 13.15. Vi samlas först på Kompetensgallerian för en kortare information. ...

Nya utbildningsstarter

2019-11-06

Snart öppnar ansökan för utbildningsstarter via Komvux: • VVS • Bygg • Buss • CNC • Svets De startar den 17 februari och kommer att bli sökbara mellan 2 december – 12 januari. Du kan läsa mer om varje utbildning här. Kontakta oss gärna om du har frågor 😃

Öppet hus! Servicetekniker – Tåg, tisdag 9/4

2019-03-26

Kom på öppet hus med besök hos företag i branschen och få mer information om utbildningen till servicetekniker - tåg.

Öppet hus! Industriutbildning – CNC eller svets, onsdag 10/4

2019-03-26

Kom på öppet hus med besök av möjliga arbetsgivare och få mer information om CNC- eller Svetsutbildningen.

Öppet hus! Lagerarbetare, onsdagen 24/4

2019-03-26

Kom på öppet hus med besök hos företag i branschen och få mer information om utbildningen till lagerarbetare.

Vi söker yrkeslärare

2019-03-12

Är du intresserad av att jobba på en liten skola med hög gemenskap och god stämning? Vi söker yrkeslärare inom ett brett utbud av områden, bl.a. industri, bygg, transport och vård. Utbildningarna vi bedriver är inom gymnasieskola, komvux, yrkeshögskola och arbetsmarknadsutbildningar. Eleverna är både unga och vuxna. Är du den vi söker? Kontakta [email protected]

Lärlingsanställning direkt efter utbildning!

2018-09-14

Vi vill gratulera alla duktiga vuxenelever på vår Byggutbildning i Katrineholm som idag avslutar sin utbildning. Efter 52 veckors utbildning som Träarbetare eller Golvläggare har alla sju elever fått en lärlingsanställning. Vi gratulerar till ett fantastisk bra skolarbete och önskar dem lycka till!

Telefontid i växeln

2018-01-19

Du kan nå vår reception/växel på tel 016-14 74 70 Måndag-fredag 08:00-10:00 Övriga tider når du oss via e-post: [email protected] SMS: 070-091 81 83

Dela den här sidan: