Yrkesutbildning

Dessa utbildningar riktar sig till dig som är vuxen, snabbt vill utbilda dig i ett yrke och direkt få ett jobb. Det finns flera sätt att söka utbildningarna. Vi bedriver utbildning på uppdrag av bland annat Komvux och Arbetsförmedlingen. Hör av dig så hjälper vi gärna till att välja och ansöka.

 • Schysta och kunniga lärare som backar upp dig.
 • Branscher med stort behov av ny personal – leder snabbt ut i jobb!
 • Kostnadsfria utbildningar. Komvux är CSN-grundande och ger riktiga betyg.

Våra yrkesvuxutbildningar

Butik och handel – lärlingsutbildning

 • Komvux

Drömmer du om att jobba i butik och ägna dig åt att sälja varor du har ett genuint intresse av? Då är detta lärlingsutbildningen för dig.

Lagerutbildning

 • Komvux

Efter utbildningen har du kunskaper och färdigheter inom lager och godshantering. Du kan söka arbete på lager och godsterminaler. Du har redan under utbildningen kommit i kontakt med flera stora arbetsgivare.

Industriteknik, CNC eller svets

 • Komvux

Utbildningen startar med orienteringskurs och en gemensam utbildningsdel, välj sedan inriktning mot antingen CNC eller svets. Yrkespraktik ingår oavsett spår. Vi lär alltid ut på modern och aktuell utrustning och har nära samarbete med branschen.

Byggutbildning lärling

 • Komvux

Byggbranschen går för högtryck och det finns gott om bra jobb. På utbildningen väljer du om du vill bli träarbetare, betongarbetare, golvläggare, plattsättare eller murare. Fyra dagars praktik och en dags teori per vecka innebär snabb kontakt med arbetsgivare.

Yrkesförare – taxi

 • Arbetsmarknadsutbildning

Snabb och anpassad utbildning efter taxibranschens krav samt de regler som gäller i Europa. Rikttid på endast 32 dagar, börja sedan jobba direkt. Taxiförare är ett serviceyrke där man träffar många människor.

Yrkesförare – lastbil

 • Komvux

En utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna arbeta som yrkesförare med behörighet för lastbil klass C, CE. Efter utbildningen kan du arbeta serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet som yrkesförare.

Yrkesförare – buss

 • Arbetsmarknadsutbildning

Bussförare är ett serviceyrke där du möter människor oavsett om du arbetar inom lokal, regional eller beställningstrafiken. Behörighet D och yrkeskompetensbevis (YKB) ingår. Efter utbildningen är du direkt anställningsbar.

Lagermedarbetare och SFI

 • Komvux
 • SFI

Utbilda dig till lagerarbetare samtidigt som du läser SFI. Du kombinerar att lära dig ett språk och ett yrke. Snabb väg ut i jobb. Vi genomför två liknande utbildningar en med målet lagerarbetare och en mot bussförare.

VVS-montör

 • Komvux

I ditt framtida arbete som VVS-montör kan du jobba bland annat med installation av värmepumpar, solvärme, varmvattenberedare, element och badrum. Utbildningen är yrkesförberedande och du kan direkt söka lärlingsjobb.

CNC-utbildning i KAK

 • Komvux

På CNC-utbildningen får du lära dig manuella och CNC-styrda maskiner, CAD/CAM-teknik, mätning med olika mätdon, ritningsläsning m.m. CNC-utbildningen är framtagen i samarbete med kommunerna Köping, Arboga och Kungsör.

Har du frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta mig!

Lars Ollson, 070-104 20 71 
lars.ollson@kunskapscompaniet.se

Senaste nytt från komvux

Lärlingsanställning direkt efter utbildning!

2018-09-14

Vi vill gratulera alla duktiga vuxenelever på vår Byggutbildning i Katrineholm som idag avslutar sin utbildning. Efter 52 veckors utbildning som Träarbetare eller Golvläggare har alla sju elever fått en lärlingsanställning. Vi gratulerar till ett fantastisk bra skolarbete och önskar dem lycka till!

Telefontid i växeln

2018-01-19

Du kan nå vår reception/växel på tel 016-14 74 70 Måndag-fredag 08:00-10:00 Övriga tider når du oss via e-post: info@kunskapscompaniet.se SMS: 070-091 81 83

Dela den här sidan: