Yrkesutbildning

Dessa utbildningar riktar sig till dig som är vuxen, snabbt vill utbilda dig i ett yrke och direkt få ett jobb. Det finns flera sätt att söka utbildningarna. Vi bedriver utbildning på uppdrag av bland annat Komvux och Arbetsförmedlingen. Hör av dig så hjälper vi gärna till att välja och ansöka.

 • Schysta och kunniga lärare som backar upp dig.
 • Branscher med stort behov av ny personal – leder snabbt ut i jobb!
 • Kostnadsfria utbildningar. Komvux är CSN-grundande och ger riktiga betyg.

NYA UTBILDNINGSTARTER!

Byggutbildning lärling i Västerås
Start 12 april 2021
Sista ansökningsdag 21 jan via https://vasteras.alvis.se/

Byggutbildning lärling i Nyköping
Start 1 mars 2021
Sista ansökningsdag 7 februari via https://campusnykoping.alvis.se/

Våra yrkesvuxutbildningar

Tågteknik

Tågteknik

 • Komvux

Utbildning i tågteknik ger dig en kompetensprofil som matchar branschens efterfrågan. Direkt under utbildningen kommer du i kontakt med framtida arbetsgivare genom minst 10 veckor utbildning på en arbetsplats.

Lagerutbildning

Lagerutbildning

 • Komvux

Efter utbildningen har du kunskaper och färdigheter inom lager och godshantering. Du kan söka arbete på lager och godsterminaler. Du har redan under utbildningen kommit i kontakt med flera stora arbetsgivare.

Industriteknik, CNC eller svets

Industriteknik, CNC eller svets

 • Arbetsmarknadsutbildning
 • Komvux

Utbildningen startar med orienteringskurs och en gemensam utbildningsdel, välj sedan inriktning mot antingen CNC eller svets. Yrkespraktik ingår oavsett spår. Vi lär alltid ut på modern och aktuell utrustning och har nära samarbete med branschen.

Byggutbildning lärling

Byggutbildning lärling

 • Arbetsmarknadsutbildning
 • Komvux

Byggbranschen går för högtryck och det finns gott om bra jobb. På utbildningen väljer du om du vill bli träarbetare, betongarbetare, golvläggare, plattsättare eller murare. Fyra dagars praktik och en dags teori per vecka innebär snabb kontakt med arbetsgivare.

Yrkesförare - taxi

Yrkesförare – taxi

 • Arbetsmarknadsutbildning

Snabb och anpassad utbildning efter taxibranschens krav samt de regler som gäller i Europa. Rikttid på endast 32 dagar, börja sedan jobba direkt. Taxiförare är ett serviceyrke där man träffar många människor.

Yrkesförare - lastbil

Yrkesförare – lastbil

 • Komvux

En utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna arbeta som yrkesförare med behörighet för lastbil klass C, CE. Efter utbildningen kan du arbeta serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet som yrkesförare.

Yrkesförare - buss

Yrkesförare – buss

 • Arbetsmarknadsutbildning
 • Komvux

Bussförare är ett serviceyrke där du möter människor oavsett om du arbetar inom lokal, regional eller beställningstrafiken. Behörighet D och yrkeskompetensbevis (YKB) ingår. Efter utbildningen är du direkt anställningsbar.

Lagermedarbetare och SFI

Lagermedarbetare och SFI

 • Komvux
 • SFI

Utbilda dig till lagerarbetare samtidigt som du läser SFI. Du kombinerar att lära dig ett språk och ett yrke. Snabb väg ut i jobb. Vi genomför två liknande utbildningar en med målet lagerarbetare och en mot bussförare.

VVS-montör

VVS-montör

 • Komvux

I ditt framtida arbete som VVS-montör kan du jobba bland annat med installation av värmepumpar, solvärme, varmvattenberedare, element och badrum. Utbildningen är yrkesförberedande och du kan direkt söka lärlingsjobb.

Har du frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta mig!

Mikael Torkeli, 076-337 09 22
mikael.torkeli@kunskapscompaniet.se

Senaste nytt från komvux

Mikael Torkeli har tillträtt som Affärsområdeschef för Kunskapscompaniet

2020-11-25

Sedan våren 2020 driver Watma Education utbildningsföretaget Kunskapscompaniet och nu står det klart att det är Mikael Torkeli som kommer arbeta som Affärsområdeschef för vuxenutbildningen. Mikael Torkeli kommer senast från en roll som Försäljningschef på Astar och innan dess har han jobbat som Regionchef, Affärskonsult och General Manager på flera olika företag. Han har dessutom ...

Digitala Öppet hus för Yrkesutbildningar!

2020-11-24

Vi du veta mer om våra praktiska yrkesutbildningar som kvalificerar dig för många spännande yrkesroller? >>Här hittar du mer information om våra Digitala öppet hus<<

Nya starter på våra Yrkesutbildningar!

2020-11-24

Den 8 februari har vi nya starter för våra Yrkesutbildningar: -Tåg -CNC -Svets -Buss -Lastbil Ansökan är öppen mellan 30 nov och 27 dec. Utbildningsstart 8 feb 2021.  

Nya starter för våra komvuxutbildningar!

2020-06-24

Välkommen med din ansökan till våra yrkesutbildningar i Nyköping, Västerås och Eskilstuna! Nyköping: Bygg som lärling! Start: 24 aug 2020 Ansökningsperiod: 15 maj – 3 aug Västerås: Tåg och Bygg som lärling Start: 12 okt Ansökningsperiod: 11 juni – 6 aug Eskilstuna: Bussförare, Lastbilsförare, CNC/Svets och Bygg som lärling! Start: 19 okt 2020 Ansökningsperiod: 3 aug – 13 sept Mer information hittar du på www.kunskapscompaniet.se/yrkesutbildning/

Watma Education ny ägare till Kunskapscompaniet

2020-04-21

Kunskapscompaniet har fått en ny ägare i Watma Education AB, ett utbildningsföretag som idag har sju gymnasieskolor, fem grundskolor och en resursskola. Gymnasieskolorna drivs under namnet Fria Läroverken och finns i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Norrköping, Malmö och Ystad. Fyra av grundskolorna verkar under namnet Nordic International School och finns i Karlstad, Kalmar (start 2020), ...

Praktisk information

Klagomålshantering

Dela den här sidan: