Yrkeshögskolan

YH är utbildningen som leder till JOBB! Att du blir antagen till en YH-utbildning innebär att du matchas direkt mot företagens behov. Minst en tredjedel av utbildningen är alltid företagsförlagd och alla utbildningar skapas utifrån ett konkret behov av kompetens! Alla utbildningar drivs av en ledningsgrupp bestående bland annat personer från de företag som har rekryteringsbehov.

  • Hela 9 av 10 får jobb!
  • Snabba utbildningar till högkvalificerade yrken.
  • Minst en tredjedel av utbildningen sker på riktiga arbetsplatser.

Våra yrkeshögskoleutbildningar

Industriell mätteknik

Industriell mätteknik

Är du noggrann och gillar att hålla koll på detaljer? Som specialist inom mätteknik har du en nyckelroll inom kvalitetssäkring av industriellt tillverkade produkter. Arbetet är varierande och ofta i projektform. När utbildningen är klar står företagen på rad – du kan välja och vraka.

Logistiker och transportledare

Logistiker och transportledare

Gillar du att styra upp och planera? Som logistik- och transportledare leder du och skapar hållbara flöden för varor och transporter som är effektiva, ekonomiska och miljövänliga. Man kan arbeta både lokalt, regionalt och internationellt.

En Yrkeshögskoleutbildning kombinerar teori med arbetslivsanknutet lärande i form av LIA (lärande i arbete). I genomsnitt är cirka en tredjedel av utbildningen företagsförlagd.

Vi som samordnar utbildningar undersöker behovet av arbetskraft inom en bransch och ansöker till Yrkeshögskolemyndigheten om att få arrangera en utbildning. Myndigheten bestämmer vilka utbildningar som får starta.

Varje YH-utbildning styrs av en ledningsgrupp sammansatt av personer från näringsliv, universitet/högskola, studenter, sakkunniga och utbildningsanordnaren. Ledamöter från arbetslivet ska alltid vara i majoritet. Ledningsgruppen ser till att utbildningen genomförs enligt lag, förordning, föreskrifter och beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan. Ledningsgruppen ansvarar också för antagning av sökande till utbildningen, prövar frågor om tillgodoräknande, utfärdar examens- och utbildningsbevis samt att utbildningen håller den kvalitet som krävs.

Vi ansvarar själva för antagningen av studenter till våra utbildningar. Vi bedömer även själva dina förkunskaper och möjlighet att tillgodogöra dig utbildningen.

Vår ansökan kommer öppna under februari.

Hör gärna av dig om du behöver hjälp att göra ansökan, vi hjälper gärna till så att allt blir korrekt ifyllt.

Preparandutbildning

Vi kan göra en anpassad preparandutbildning för att du ska nå upp till behörighetskraven. Preparandutbildningen kan ske dels på vår skola, dels på distans via vår lärportal. Vi anpassar efter behoven. Det är skolan som avgör om du har möjlighet att tillgodogöra dig utbildningen och därmed är behörig.

Yrkeserfarenhet

Du kan vara behörig genom att tidigare ha jobbat i branschen och med de arbetsuppgifter som motsvarar förkunskapskraven. Detta kallas reell kompetens. Även i detta fall, om yrkeserfarenheten inte riktigt når upp till behörighetskraven, finns eventuellt möjligheten att läsa en kompletterande preparandutbildning.

Tidigare utbildning

Har du tidigare studerat på gymnasiet eller på Komvux behöver du ha de kurser som anges i behörighetskraven för varje utbildning. Du kan även ha en utländsk utbildning som motsvarar kraven.
Bor du i ett annat nordiskt land och är behörig till motsvarande utbildning i det landet är du även behörig till utbildningen i Sverige.

Alla våra Yh-utbildningar är konstnadsfria och studiemedelsberättigande. Du ansöker själv om studiemedel hos CSN.

Har du frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta mig!

Mikael Torkeli, 076-337 09 22
mikael.torkeli@kunskapscompaniet.se

Senaste nytt från yrkeshögskolan

Mikael Torkeli har tillträtt som Affärsområdeschef för Kunskapscompaniet

2020-11-25

Sedan våren 2020 driver Watma Education utbildningsföretaget Kunskapscompaniet och nu står det klart att det är Mikael Torkeli som kommer arbeta som Affärsområdeschef för vuxenutbildningen. Mikael Torkeli kommer senast från en roll som Försäljningschef på Astar och innan dess har han jobbat som Regionchef, Affärskonsult och General Manager på flera olika företag. Han har dessutom ...

Nu startar vi YH-utbildningen Industriell mätteknik även i Göteborg!

2020-05-26

Utbildningen Specialist industriell mätteknik kommer att genomföras i Göteborg som satellitort till Eskilstuna. Vi tar emot sen ansökan via länken på: https://www.kunskapscompaniet.se/utbildning/industriell-matteknik-yh/ Utbildningen startar under förutsättning att vi får in tillräckligt många behöriga sökande.

Stort GRATTIS säger vi till våra Yh-studenter!

2020-05-18

Är ni beredda? Nu kommer de! Nu examineras en rykande färsk grupp av kompetenta logistiker och transportledare från YH-utbildningen! Den tvååriga utbildningen på Kunskapscompaniet har gett breda kunskaper inom bland annat flödesoptimering, distribution och inköp, transportplanering, internationell logistik, material- och produktstyrning, miljö- och kvalitetssystem och Warehouse management. Med sig har de också värdefulla erfarenheter från sina företagsförlagda LIA-perioder, ...

Öppet hus – Logistiker och transportledare

2020-05-06

Ta del av vårt digitala öppet hus och få information om YH-utbildningen Logistiker och transportledare. En bred utbildning som ger dig de praktiska och teoretiska kunskaperna som behövs i arbetsledande position. När: Onsdagen 13 maj kl 16.00 Vart: https://www.kunskapscompaniet.se/oppet-hus-logistiker-och-transportledare Du får ”träffa” representanter från aktuella företag, våra lärare samt tidigare studenter. Givetvis får du också en inblick i ...

Watma Education ny ägare till Kunskapscompaniet

2020-04-21

Kunskapscompaniet har fått en ny ägare i Watma Education AB, ett utbildningsföretag som idag har sju gymnasieskolor, fem grundskolor och en resursskola. Gymnasieskolorna drivs under namnet Fria Läroverken och finns i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Norrköping, Malmö och Ystad. Fyra av grundskolorna verkar under namnet Nordic International School och finns i Karlstad, Kalmar (start 2020), ...

Dela den här sidan: