Yrkeshögskolan

YH är utbildningen som leder till JOBB! Att du blir antagen till en YH-utbildning innebär att du matchas direkt mot företagens behov. Minst en tredjedel av utbildningen är alltid företagsförlagd och alla utbildningar skapas utifrån ett konkret behov av kompetens! Alla utbildningar drivs av en ledningsgrupp bestående bland annat personer från de företag som har rekryteringsbehov.

Ansökan öppen till starter i september!

ÖPPET HUS:
Industriell mätteknik 16 april kl. 16.00
Logistiker och transportledare 22 april kl. 16.00

  • Hela 9 av 10 får jobb!
  • Snabba utbildningar till högkvalificerade yrken.
  • Minst en tredjedel av utbildningen sker på riktiga arbetsplatser.

Våra yrkeshögskoleutbildningar

Industriell mätteknik

Industriell mätteknik

Är du noggrann och gillar att hålla koll på detaljer? Som specialist inom mätteknik har du en nyckelroll inom kvalitetssäkring av industriellt tillverkade produkter. Arbetet är varierande och ofta i projektform. När utbildningen är klar står företagen på rad – du kan välja och vraka.

Logistiker och transportledare

Logistiker och transportledare

Gillar du att styra upp och planera? Som logistik- och transportledare leder du och skapar hållbara flöden för varor och transporter som är effektiva, ekonomiska och miljövänliga. Man kan arbeta både lokalt, regionalt och internationellt.

En Yrkeshögskoleutbildning kombinerar teori med arbetslivsanknutet lärande i form av LIA (lärande i arbete). I genomsnitt är cirka en tredjedel av utbildningen företagsförlagd.

Vi som samordnar utbildningar undersöker behovet av arbetskraft inom en bransch och ansöker till Yrkeshögskolemyndigheten om att få arrangera en utbildning. Myndigheten bestämmer vilka utbildningar som får starta.

Varje YH-utbildning styrs av en ledningsgrupp sammansatt av personer från näringsliv, universitet/högskola, studenter, sakkunniga och utbildningsanordnaren. Ledamöter från arbetslivet ska alltid vara i majoritet. Ledningsgruppen ser till att utbildningen genomförs enligt lag, förordning, föreskrifter och beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan. Ledningsgruppen ansvarar också för antagning av sökande till utbildningen, prövar frågor om tillgodoräknande, utfärdar examens- och utbildningsbevis samt att utbildningen håller den kvalitet som krävs.

Vi ansvarar själva för antagningen av studenter till våra utbildningar. Vi bedömer även själva dina förkunskaper och möjlighet att tillgodogöra dig utbildningen.

Vår ansökan kommer öppna under februari.

Hör gärna av dig om du behöver hjälp att göra ansökan, vi hjälper gärna till så att allt blir korrekt ifyllt.

Preparandutbildning

Vi kan göra en anpassad preparandutbildning för att du ska nå upp till behörighetskraven. Preparandutbildningen kan ske dels på vår skola, dels på distans via vår lärportal. Vi anpassar efter behoven. Det är skolan som avgör om du har möjlighet att tillgodogöra dig utbildningen och därmed är behörig.

Yrkeserfarenhet

Du kan vara behörig genom att tidigare ha jobbat i branschen och med de arbetsuppgifter som motsvarar förkunskapskraven. Detta kallas reell kompetens. Även i detta fall, om yrkeserfarenheten inte riktigt når upp till behörighetskraven, finns eventuellt möjligheten att läsa en kompletterande preparandutbildning.

Tidigare utbildning

Har du tidigare studerat på gymnasiet eller på Komvux behöver du ha de kurser som anges i behörighetskraven för varje utbildning. Du kan även ha en utländsk utbildning som motsvarar kraven.
Bor du i ett annat nordiskt land och är behörig till motsvarande utbildning i det landet är du även behörig till utbildningen i Sverige.

Alla våra Yh-utbildningar är konstnadsfria och studiemedelsberättigande. Du ansöker själv om studiemedel hos CSN.

Har du frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta mig!

Lars Ollson, 070-104 20 71
[email protected]

Senaste nytt från yrkeshögskolan

Information om distansutbildning

2020-03-18

Vi följer regeringens rekommendation att från och med idag införa distansutbildning på gymnasiet, yrkeshögskolan och vuxenutbildningen. Våra lärare kommer att driva utbildning med flexibilitet och göra allt för att bibehålla samma höga kvalitet. Mer specifik information kommer från ansvarig lärare. I de tjänster som utförs på uppdrag av Arbetsförmedlingen kommer mer information via kontakt med handledare.

YH-ansökan öppen!

2020-02-27

Nu kan du söka till våra YH-utbildningar: –Industriell mätteknik –Logistiker och transportledare Ansökan är öppen fram till 19 maj. Missa inte din chans att ta nästa steg i karriären!

Öppet hus för YH-utbildningar

2020-02-25

– Industriell mätteknik 16 april kl. 16.00 – Logistiker och transportledare 22 april kl. 16.00 Starta en ny karriär genom någon av våra två yrkeshögskoleutbildningar (YH). Båda utbildningarna är noga framtagna av näringslivet i vårt område och är anpassade efter deras behov. En YH-utbildning är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Vi vill gärna berätta mer och bjuder därför in till Öppet ...

Nya Yh-starter!

2020-01-09

Med glädje kan vi meddela att vi har beviljats Yh-utbildningarna Specialist industriell mätteknik och Logistiker- och transportledare. Vi har tidigare levererat båda utbildningarna med goda resultat. Nu ser vi fram emot att utbilda fler elever och tillgodose behovet av kompetent personal för fler arbetsgivare. Båda utbildningarna startar i september i år och ansökan öppnar i februari. Mer information ...

Vi söker yrkeslärare

2019-03-12

Är du intresserad av att jobba på en liten skola med hög gemenskap och god stämning? Vi söker yrkeslärare inom ett brett utbud av områden, bl.a. industri, bygg, transport och vård. Utbildningarna vi bedriver är inom gymnasieskola, komvux, yrkeshögskola och arbetsmarknadsutbildningar. Eleverna är både unga och vuxna. Är du den vi söker? Kontakta [email protected]

Ansökan till Logistik- och transportledare (YH) nu öppen

2019-02-27

Nu kan du söka vår uppskattade utbildning till Logistik- och transportledare på Yrkeshögskolan. Du ansöker direkt till Kunskapscompaniet, via webbansökan, och vi bedömer om du är behörig.

Telefontid i växeln

2018-01-19

Du kan nå vår reception/växel på tel 016-14 74 70 Måndag-fredag 08:00-10:00 Övriga tider når du oss via e-post: [email protected] SMS: 070-091 81 83

Dela den här sidan: