Stöd och matchning

Stöd och matchning

Vill du öka dina chanser att hitta ett jobb eller en utbildning som passar dig? Hos oss får du vara spontan och helt dig själv, även om du inte riktigt vet vad du vill eller vart du ska. Vi ser dig, lyssnar och börjar där du är.

 • Dina mål är våra mål!
 • Personligt bemötande och engagerade handledare.
 • Vi har många kontakter med arbetsgivare som vill anställa.

Stöd och matchning - mot utbildning eller arbete.När du söker jobb får du stöd i dina kontakter med arbetsgivare, hjälp att uppdatera dina ansökningshandlingar och en chans att öva inför intervjuer. Vi har stor erfarenhet av jobbsök, praktik och matchning, är väl insatta i olika yrken/branscher och har ett stort nätverk med företag, som du får ta del av. Om du funderar på att studera finns vår studie- och yrkesvägledare, som hjälper dig att hitta och ansöka till rätt utbildning.

Det är högkonjunktur och många företag söker efter arbetskraft. Samtidigt kan det vara svårt att hitta och få ett jobb utan ett nätverk eller tidigare erfarenhet. Vi har många goda företagskontakter och genom att komma till oss kan vi matcha ut dig till jobb som inte ens funnits i någon platsbank.

Våra handledare stödjer dig i din utveckling. Genom att du får tillgång till vår stora kunskap om arbetsmarknaden, olika branscher och yrken kan du få stöd i att matcha dina personliga egenskaper, behov och mål mot ett yrke eller en utbildning. Vi har stor erfarenhet av studie- och yrkesvägledning.

Du får kontakter med arbetsgivare och företag

Vägen till ett jobb går ofta genom kontakter eller via en praktikplats. Vi är vana att arbeta tillsammans med de lokala företagen och har ett stort nätverk. Alla våra handledare har lång erfarenhet av matchning, praktik och uppsökande jobbjakt.

Du träffar våra erfarna handledare (jobbcoacher) som inspirerar och stöttar dig ut i arbete eller studier. Du får också möta vår rutinerade studie- och yrkesvägledare. Vi vet att alla människor är unika. Därför vet vi också hur viktigt det är att utgå ifrån dig och din situation, dina behov och dina mål. Vi går igenom vad du vill och kan, och tillsammans gör vi en planering.

Du träffar sedan din handledare i enskilt samtal en gång per vecka, tillsammans planerar ni löpande in aktiviteter som passar dig. Det ökar möjligheterna att snabbare få ett arbete.

Förutom löftet om ett stort engagemang från alla våra medarbetare, ett personligt bemötande och allt det stöd och den kunskap vi kan ge dig ingår detta i tjänsten:

 • En personlig handledare och motiverande samtal
 • Studie och yrkesvägledning
 • Hjälp med utbildningsansökan
 • Stöd med CV och ansökningshandlingar
 • Workshops och föreläsningar om arbetsmarknaden
 • Seminarier och kortare utbildningar
 • Förberedelser inför möten med arbetsgivare
 • Möjlighet till studiebesök och praktik
 • Språk- och datastöd

Varmt välkommen att besöka oss! Vi tar emot dig som är intresserad av vår verksamhet, svarar på frågor och visar runt i våra lokaler. Ingen föranmälan behövs.

Eskilstuna – måndag till torsdag kl. 8:00-12.00
Katrineholm – måndag till torsdag kl. 8:00-12.00

Har du frågor om Stöd och matchning är du välkommen att kontakta mig direkt.

Ulrika Lindberg, 070-76 30 586
ulrika.lindberg@kunskapscompaniet.se

Tjänsten Stöd och matchning är till för dig som söker jobb eller studier och är inskriven på Arbetsförmedlingen.

Kontakta Arbetsförmedlingen på https://arbetsformedlingen.se/ eller ring 0771-416 416 och fråga om du har rätt till Stöd och matchning. Välj Kunskapscomapniet.

Dela den här sidan: