Om Kunskapscompaniet

Kunskapscompaniet startade sin verksamhet i Eskilstuna 1993 och ingår sedan maj 2020 i utbildningskoncernen Watma Education. Vi finns idag med fasta lokaler i Eskilstuna, Västerås, Hallstahammar, Örebro, Köping, Katrineholm och Nyköping men genomför kurser på flera orter i Mälardalen. 

Kunskapscompaniet har närmare 60 anställda, som framförallt arbetar med individanpassad yrkesutbildning, karriärutveckling och coachning.

Våra utbildningar har utvecklats över tid, i takt med att näringslivets rekryteringsbehov har förändrats. En av våra starkaste framgångsfaktorer är vårt välutvecklade samarbete med det lokala näringslivet.

Ett bra exempel är våra yrkeshögskoleutbildningar, där vi i samarbete med Eskilstuna logistiknätverk och Eskilstuna fabriksförening skapade förutsättningarna för att genomföra dessa i Eskilstuna. I de utbildningarna har dessutom Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun och Arbetsförmedlingen stöttat och även varit aktiva i utbildningarna på olika sätt.

Ett annat bra exempel är samarbetet med regionala yrkesråd inom bygg- och transportbranschen, som gett oss möjligheten att driva vårt ungdomsgymnasium.

Vår ambition och målsättning är att även i framtiden skapa mervärde genom att hjälpa företagen i regionen med fortbildning. Det, i kombination med offentlig utbildning, gör att vi kan stötta både företag och arbetssökande i kommande rekryteringar.

Kunskapscompaniet är Trippel A-ratade – det borgar för ett ekonomiskt stabilt företag.

Trippel-A ratingen från Bisnode har funnits sedan 1989 och är Sveriges mest välkända kreditratingsystem. Kunskapscompaniet Ankaret AB har varit AAA-ratade sedan 2006 – en rating som endast 2,3% av Sveriges företag har, enligt Bisnode själva. (enbart 3841 företag i svensk historia har hållit AAA-utmärkelsen 8 år i rad)

Dela den här sidan: