Gymnasiet

Kunskapscompaniets gymnasieskola är en liten skola med stor gemenskap och hög trivsel. Här pluggar du till ett yrke och de flesta går ut i jobb direkt efter studenten. Våra elever trivs och lyckas.  Skolan ligger vackert beläget vid Eskilstunaån.

  • En liten skola med stora möjligheter.
  • Kompetenta och engagerade lärare.
  • Yrkesutbildningar som snabbt leder ut i jobb.

 ÖPPET HUS
19 jan kl. 18.00

På grund av den rådande situationen hålls det Öppna Huset online men precis som vanligt får du veta mer om vår skola och våra utbildningar. Du kommer att se delar av våra utbildningslokaler och ställa frågor till lärare och rektor.

Våra gymnasieprogram

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Byggprogrammet ger dig en bra yrkesutbildning som snabbt leder till jobb och egen inkomst. En stor del av utbildningen är praktisk. Första året går alla gemensamt. Andra läsåret väljer du en riktning mot husbyggnad eller måleri.

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Fordonsprogrammet lär dig chaufförsyrket. Du blir en skicklig och ansvarsfull chaufför som kan ratta olika typer av bilar och tunga fordon. På schemat finns körträning och möjlighet att ta ditt körkort under studietiden utan kostnad.

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig möjlighet att jobba med människor. Du får göra en viktig insats och samtidigt ta del av de stora stunderna i livet hos dem du möter.

När du har bestämt dig för att välja KC gymnasium:

  1. Prata med din SYV på skolan.
  2. Du får inloggningsuppgifter till antagningsenheten.
  3. Fyll i kurskod på vald utbildning.
  4. Håll tummarna.
  5. Besked om du kommit in eller inte kommer i mitten av februari.

På kommunens hemsida finns nyttig information om skolvalet: https://www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/gymnasium/att-soka-till-gymnasiet.html

Nu ska vi leverera truckar till Köping 🙂

#kunskapscompanietgymnasium #transportprogrammet
...

Glöm inte! Digitalt Öppet Hus i morgon lördag 21 nov kl 10.00.
Varmt välkommen!
Mer information hittar du på www.kunskapscompaniet.se/gymnasiet

#öppethus #gymnasiet #byggprogrammet #transportprogrammet #vårdprogrammet #eskilstuna #kunskapscompanietgymnasium
...

Omsorg och omvårdnad på #vårdprogrammet på
#kunskapscompanietgymnasium.
Välkommen till öppethus den 18 och 21 nov.
www.kunskapscompaniet.se
...

Det går undan i svängarna när FP20 lär sig köra truck 👍🚦

Kom på digitalt Öppet hus den 18 eller 21 nov så berättar vi mer om #fordonsprogrammet hos oss på #kunskapscompanietgymnasium

www.kunskapscompaniet.se/gymnasium

#öppethus #gymnasiet #transportprogrammet #byggprogrammet #vårdprogrammet #eskilstuna #kunskapscompanietgymnasium
...

Varmt välkommen till digitalt Öppet Hus hos oss på Kunskapscompaniet gymnasium!
18 nov kl 18.00
21 nov kl 10.00

Mer information hittar du på
https://www.kunskapscompaniet.se/gymnasiet

#öppethus #gymnasiet #byggprogrammet #transportprogrammet #vårdprogrammet #eskilstuna #kunskapscompanietgymnasium
...

Här byggs det rätt från början 🔨🔨

#kunskapscompanietgymnasium #byggochanläggningsprogrammet #byggprogrammet #eskilstuna #kunskapscompaniet
...

Gemenskapen på KC

Skolan ska kännas personlig och trygg. Hos oss lär alla känna varandra och vi har en positiv, öppen och trevlig stämning.

Elevaktiviteter

På Kunskapscompaniet är det spännande och roligt varje dag. Utöver skolarbetet ordnas bland annat kanotpaddling, lådbilsrally, hälsodagar och riktigt kalla vintrar badar vi isvak. I uppehållsrummet finns både biljard och fotbollsspel.

Elevhälsa och stöd

För oss är det jätteviktigt att alla elever mår bra. Därför finns det skolsköterska, skolkurator, specialpedagog samt studie- och yrkesvägledare som stöttar när det behövs.

Har du frågor om skolan får du gärna kontakta mig!

Peter Axelsson, rektor
tel 016-14 74 70, 076-723 21 80
peter.axelsson@kunskapscompaniet.se

SchoolSoft är ett verktyg som gör att du som elev eller förälder på ett lätt sätt kan hålla kontakten med skolan och få information om det dagliga skolarbetet. I SchoolSoft hittar du bland annat information om skolarbetet, resultat, schema och närvaro.

Senaste nytt från gymnasieskolan

Öppet hus på Kunskapscompaniet gymnasium!

2020-11-09

Välkommen på Öppet Hus hos oss på Kunskapscompaniet gymnasium! Här har du chansen att träffa våra engagerade lärare och elever samt få information om våra olika program. Presentationen startar den 21 nov kl. 10 och efter den har du möjlighet att livechatta med oss. Anslut till mötet Så här ansluter du till mötet 📱 - ...

Online Öppet Hus på Kunskapscompaniet Gymnasium!

2020-04-23

Varmt välkommen på Öppet Hus hos oss på Kunskapscompaniet Gymnasium! Måndagen den 4 maj kl. 17:30 På grund av den rådande situationen hålls det Öppna Huset online men precis som vanligt får du veta mer om vår skola och våra utbildningar - Bygg, Transport och Vård. Du kommer också att få se delar av våra ...

Watma Education ny ägare till Kunskapscompaniet

2020-04-21

Kunskapscompaniet har fått en ny ägare i Watma Education AB, ett utbildningsföretag som idag har sju gymnasieskolor, fem grundskolor och en resursskola. Gymnasieskolorna drivs under namnet Fria Läroverken och finns i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Norrköping, Malmö och Ystad. Fyra av grundskolorna verkar under namnet Nordic International School och finns i Karlstad, Kalmar (start 2020), ...

Information om distansutbildning

2020-03-18

Vi följer regeringens rekommendation att från och med idag införa distansutbildning på gymnasiet, yrkeshögskolan och vuxenutbildningen. Våra lärare kommer att driva utbildning med flexibilitet och göra allt för att bibehålla samma höga kvalitet. Mer specifik information kommer från ansvarig lärare. I de tjänster som utförs på uppdrag av Arbetsförmedlingen kommer mer information via kontakt med handledare.

Prova på-dag – Inför gymnasievalet

2020-01-24

Kom och upplev en dag på skolan! Vi samlas kl. 09.00 för en gemensam information om skolan. Du får sedan följa med en programansvarig lärare och testa lite olika moment som ingår i de programmen du vill veta mer om. Det serveras lunch på skolan och ca kl. 14.00 avrundar vi för dagen. Anmäl dig via formuläret. Hoppas ...

Dela den här sidan: