Gymnasiet

Kunskapscompaniets gymnasieskola är en liten skola med stor gemenskap och hög trivsel. Här pluggar du till ett yrke och de flesta går ut i jobb direkt efter studenten. Våra elever trivs och lyckas.  Skolan ligger vackert beläget vid Eskilstunaån.

  • En liten skola med stora möjligheter.
  • Kompetenta och engagerade lärare.
  • Yrkesutbildningar som snabbt leder ut i jobb.

Välkommen på Öppet hus!

Lördagen den 19 januari kl. 10-12.

Ingen föranmälan behövs.

Våra gymnasieprogram

Bygg- och anläggningsprogrammet

Byggprogrammet ger dig en bra yrkesutbildning som snabbt leder till jobb och egen inkomst. En stor del av utbildningen är praktisk. Första året går alla gemensamt. Andra läsåret väljer du en riktning mot husbyggnad eller måleri.

Fordons- och transportprogrammet

Fordonsprogrammet lär dig chaufförsyrket. Du blir en skicklig och ansvarsfull chaufför som kan ratta olika typer av bilar och tunga fordon. På schemat finns körträning och möjlighet att ta ditt körkort under studietiden utan kostnad.

Person som lindar ett bandage runt en hand.

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig möjlighet att jobba med människor. Du får göra en viktig insats och samtidigt ta del av de stora stunderna i livet hos dem du möter.

När du har bestämt dig för att välja KC gymnasium:

  1. Prata med din SYV på skolan.
  2. Du får inloggningsuppgifter till antagningsenheten.
  3. Fyll i kurskod på vald utbildning.
  4. Håll tummarna.
  5. Besked om du kommit in eller inte kommer i mitten av februari.

På kommunens hemsida finns nyttig information om skolvalet: https://www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/gymnasium/att-soka-till-gymnasiet.html

https://www.youtube.com/watch?v=x9UecXGRA_w

Gemenskapen på KC

Skolan ska kännas personlig och trygg. Hos oss lär alla känna varandra och vi har en positiv, öppen och trevlig stämning.

Elevaktiviteter

På Kunskapscompaniet är det spännande och roligt varje dag. Utöver skolarbetet ordnas bland annat kanotpaddling, lådbilsrally, hälsodagar och riktigt kalla vintrar badar vi isvak. I uppehållsrummet finns både biljard och fotbollsspel.

Elevhälsa och stöd

För oss är det jätteviktigt att alla elever mår bra. Därför finns det skolsköterska, skolkurator, specialpedagog samt studie- och yrkesvägledare som stöttar när det behövs.

Har du frågor om skolan får du gärna kontakta mig!

Peter Axelsson, rektor
tel 016-14 74 70, 076-723 21 80
peter.axelsson@kunskapscompaniet.se

SchoolSoft är ett verktyg som gör att du som elev eller förälder på ett lätt sätt kan hålla kontakten med skolan och få information om det dagliga skolarbetet. I SchoolSoft hittar du bland annat information om skolarbetet, resultat, schema och närvaro.

Senaste nytt från gymnasieskolan

Vi söker yrkeslärare

2019-03-12

Är du intresserad av att jobba på en liten skola med hög gemenskap och god stämning? Vi söker yrkeslärare inom ett brett utbud av områden, bl.a. industri, bygg, transport och vård. Utbildningarna vi bedriver är inom gymnasieskola, komvux, yrkeshögskola och arbetsmarknadsutbildningar. Eleverna är både unga och vuxna. Är du den vi söker? Kontakta info@kunskapscompaniet.se

Kom på Öppet hus!

2019-01-17

På lördag öppnar vi upp skolan för Öppet hus! Kom och besök oss, titta på utbildningarna – bygg, transport och vård – samt träffa lärare och annan skolpersonal. Lördag 19 januari kl 10-12, Köpmangatan 1, Eskilstuna. Välkommen!

Öppet hus och prova på-dag

2018-10-19

Ska du välja gymnasieprogram och funderar på Kunskapscompaniet ska du självklart ta chansen att komma på våra öppna hus och vår prova på-dag! Kom på öppet hus! Till Öppet hus behövs ingen anmälan. Det är bara att komma. Har du några frågor är du självklart varmt välkommen att höra av dig innan. Onsdagen den 21 november klockan 18.00-19.30 Lördagen ...

Kunskapscompaniet startar Vård- och omsorgsprogram

2018-10-05

Kunskapscompaniet är Eskilstunas lilla gymnasieskola med yrkesprogram. Skolan har sedan tidigare fordons- och transportprogrammet samt bygg- och anläggningsprogrammet. Nu utökas utbudet med vård- och omsorgsprogrammet.   Skolverket beviljade förra veckan Kunskapscompaniet att bedriva Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasial nivå. – Vi har sedan starten satsat på yrkesinriktade program som snabbt leder ut i arbete för eleverna. Vår profil ...

En lekstuga för Världens barn

2018-10-04

Radiohjälpens årliga insamling är i full gång och denna gång är Kunskapskompaniets Gymnasium med och bidrar. Eleverna i årskurs två bygger en lekstuga som auktioneras ut på Tradera och pengarna går till Världens Barn. Björn Persson är bygglärare och han är stolt över sina elever. -De sa ja direkt när de fick frågan, berättar Björn. De blev ...

Grattis till alla stipendiater!

2018-06-19

Vid lördagens studentfirande fick ett flertal elever ta emot stipendier

Telefontid i växeln

2018-01-19

Du kan nå vår reception/växel på tel 016-14 74 70 Måndag-fredag 08:00-10:00 Övriga tider når du oss via e-post: info@kunskapscompaniet.se SMS: 070-091 81 83

Dela den här sidan: