Watma Education ny ägare till Kunskapscompaniet

Kunskapscompaniet har fått en ny ägare i Watma Education AB, ett utbildningsföretag som idag har sju gymnasieskolor, fem grundskolor och en resursskola. Gymnasieskolorna drivs under namnet Fria Läroverken och finns i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Norrköping, Malmö och Ystad. Fyra av grundskolorna verkar under namnet Nordic International School och finns i Karlstad, Kalmar (start 2020), Norrköping och Trollhättan. Watma Education driver även två grundskolor med egna namn: resursskolan KF-utbildning i Norrköping samt Kronoberg Skola i Växjö. Totalt har Watma Education cirka 3000 elever och 380 medarbetare. Ägarbytet påverkar inte Kunskapscompaniets dagliga verksamheter inom vuxenutbildningen eller gymnasieskolan.

– Det känns bra att vi nu har fått en ny stabil och långsiktig ägare i Watma Education. I och med detta ingår Kunskapscompaniet i ett större sammanhang där vi både kan bidra med våra kompetenser och samtidigt dra nytta av resurser och kompetens som finns inom Watma-koncernen, säger Lars Ollson, VD på Kunskapscompaniet.

– Jag ser mycket fram emot att återigen bli verksam inom vuxenutbildning, där jag själv och flera andra kollegor inom Watma Education har lång erfarenhet sedan tidigare. Det är också positivt att vi i och med detta samtidigt kan utöka vår verksamhet inom gymnasieskolan med Kunskapscompaniet i Eskilstuna, säger Katharina Sjögren-Edström, VD för Watma Education AB.

Läs mer om verksamheterna på www.laroverken.se och www.nordicinternational.se.

Dela den här sidan:

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*