Julhälsning

God Jul och Gott Nytt År!

Fordon- och transportprogrammet

I Fordonsprogrammets inriktning Transport får du lära dig chaufförsyrket. Chanserna till arbete direkt efter avslutade studier är goda. I skolan lär du dig att arbeta med många olika typer av fordon och att vara serviceinriktad. På praktik hos företag lär du dig att använda och fördjupa dina kunskaper. Inför årkurs 2 gör du ett val mot inriktning gods- eller persontrafik. Du har möjlighet att genom ditt individuella val läsa kurser som ger grundläggande högskolebehörighet.


Körkort

Många yrken idag kräver körkort och ett körkort ger dig ökade förutsättningar till ett jobb. Dessutom skapar det en känsla av frihet. Under utbildningen har du möjlighet att ta de körkort som just dina mål kräver. Alla börjar med körkort för personbil och sedan har du möjlighet att även ta för lastbil och lastbil med tungt släp.

Många lastbilsförare kommer att gå i pension de närmaste åren - fler än vad som hinner ta körtkort. Därför finns det goda chanser att få det lastbilsjobb du drömmer om efter utbildningen.


Extra behörigheter

Under utbildningen kommer även andra behörigheter att ingå, som är värdefulla i ett arbete efter examen. Med ett ADR-intyg får du frakta farligt gods. Trukkort kommer att ge dig möjligheter till jobb på lager och inom distributionssektorn. Under utbildningen ingår även yrkeskompetensbevis - ett intyg som är lagkrav för att framföra en lasbil.


Praktik på företag

I utbildningen ingår minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på företag. Skolan samarbetar med många lokala åkerier och transportföretag. Syftet är att skapa goda kontakter för ditt framtida yrkesval, samt ge god inblick och kunskaper inom den senaste tekniken.


Kontakt

Om du har frågor och funderingar om Fordon- och transportprogrammet eller om hur det är att studera hos oss är du välkommen att kontakta vår utbildningsansvarig inom fordonsområdet Ingemar Klein på tel 070-288 19 71 eller This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Du kan också vända dig till vår studie- och yrkesvägledare Kerstin Söderberg på tel 0589-68 99 30 eller This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  med dina frågor.

Humanistiska programmet


Är du en nyfiken och kommunikativ person? Vill du bredda dina vyer och lära känna andra kulturer? Vill du utveckla din språkliga och sociala kompetens? Tycker du att språkkunskaper är nödvändiga för att kunna komma långt i livet?

Humanistiska programmet ger dig goda möjligheter att fördjupa eller bredda behörigheten till högskolan. Det ger en god grund för vidare studier och andra utbildningsvägar, till exempel möjlighet att söka till kandidatprogrammet i språk och humaniora, med siktet på ett arbete som exempelvis informatör eller språkkonsult.


Inriktning språk

Inriktningen språk belyser sambandet mellan språk, kultur och samhälle. Utbildningen präglas av en språklig medvetenhet, som är en förutsättning för kommunikation, reflektion och lärande. Inriktningen passar dig som är nyfiken, språkintresserad och kommunikativ, vill bredda dina vyer och lära känna andra kulturer. Ett internationellt perspektiv är centralt - språket är en förutsättning för att verka i en globaliserad värld.

Det finns möjlighet att fördjupa dig i ett språk du redan läst på grundskolan och att välja till ytterligare språk. Inriktningen visar värdet av att kunna flera språk och hur olika språkkunskaper förstärker varandra. Du får arbeta med att uttrycka dig i både tal och skrift. Du övar upp din förmåga att argumentera, dra slutsatser och motivera dina ställningstaganden samtidigt som du utvecklar en språklig säkerhet och kreativitet. Du får möjlighet att praktiskt prova dina kunskaper i språk och humaniora genom bland annat studiebesök.


Kontakt

Om du har frågor och funderingar om Humanistiska programmet eller om hur det är att studera hos oss är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Kerstin Söderberg på tel 0589-68 99 30 eller This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  med dina frågor.

Bygg- och anläggningsprogrammet

byggprogr1

Bygg och anläggningsprogrammet - vägen till ett jobb inom byggbranschen!

Utbilda dig inom en av våra inriktningar - Husbyggnad eller Måleri. Efter examen kan du exempelvis arbeta som träarbetare, betongarbetare, murare eller målare, beroende på val av kurser. I alla inriktningar ingår minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) tillsammans med yrkesmän ute på en arbetsplats. Du har möjlighet att genom ditt individuella val läsa kurser som ger grundläggande högskolebehörighet.


Husbyggnad

Inriktningen husbyggad är bred och du kan välja kurser för att utbilda dig inom en mängd olika yrken, bland annat dessa.

Träarbetare

Snickare är ett gammalt hantverksyrke som ständigt utvecklas med nya maskiner och tekniker. De flesta tänker nog på byggare som snickare, speciellt husbyggare, men yrket är brett och kan handla om allt från konstruktion och renovering till specialsnickeri för att nämna några inriktningar.

Betongarbetare

Som betongarbetare armerar och gjuter du golv, väggar och pelare. Vanligaste arbetsuppgiften är att gjuta grunden till husbyggen men du kan också arbeta med exempelvis broar och balkar.

Murare/plattsättare

Murare är ett hantverksyrke som kräver stor yrkesskicklighet. Som murare är dina arbetsuppgifter fasadmurning, putsning av fasader, kakelarbeten och mura grunder. Även en del plattsättning utförs av murare.


Måleri

Har du tänkt på vad en målare gör? Målar förstås. Men yrket spänner över en bred vidd. Ofta varierar en målares arbete, liksom materialen och teknikerna. Du planerar och utför olika typer av målningsarbeten och väggbeklädnader inkl tapetsering. Efter gymnasiet fortsätter du som lärling hos ett företag innan du når en yrkestitel som målare.


Kontakt

Om du har frågor och funderingar om Bygg- och anläggningsprogrammet eller om hur det är att studera hos oss är du välkommen att kontakta vår utbildningsansvarig inom byggområdet Karl Guschlbauer på tel 076-721 00 30 eller This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Du kan också vända dig till vår studie- och yrkesvägledare Kerstin Söderberg på tel 0589-68 99 30 eller This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  med dina frågor.

FAQ - Frequently Asked Questions


Här hittar du svaren på några vanliga frågor om Kunskapscompaniets Gymnasium. Har du en fråga angående gymnasiet eller våra program som du inte hittar här? Maila oss på This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


Varför ska jag välja Kunskapscompaniet?

På Kunskapscompaniet garanterar vi att du får en bra utbildning, av kompetenta och engagerade lärare. Vi är den lite mindre skolan där alla elever blir sedda. Vi har mycket goda branschkontakter och samarbetar med lokala företag inom bygg- och fordonsbranschen. Efter avslutad utbildning är målet att du ska vara redo för en anställning.


Får man komma på besök?

Absolut! Håll utkik efter de dagar under året vi arrangerar Öppet hus. Om inte det passar kan du ringa 0589-68 99 30 eller maila till This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , så arrangerar vi ett eget besök.


Hur mycket teori respektive praktik blir det under utbildningen?

Under år 1 på byggprogrammet varvas teoretiska studier med byggpraktik inne i skolans välutrustade bygghall. Under år 2 och 3 varvas fyra veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) på ett byggföretag, med fyra veckors teoristudier inne på skolan.

På Fordons- och transportprogrammet ingår minst 15 veckors APL, fördelat över de två sista utbildningsåren.


Vem fixar så man får en praktikplats?

Kunskapscompaniet ansvarar för att alla får praktikplats (APL) med arbetsuppgifter som överstämmer med vald yrkesinriktning.

 
Vad innebär det att vara bygglärling?

Efter att du tagit studenten och blir anställd som lärling ska du redovisa ett visst antal arbetade timmar innan du kan avlägga yrkesbevis. Antalet timmar som lärling beror på vilken yrkesinriktning du valt.


Ingår det verkstadsutbildning i Transport?

Ja, en grundläggande verkstadsdel ingår även i Transport. Det är med i programmet för att du ska kunna utföra enkelt underhåll på fordonen.


Kan jag uppnå grundläggande behörighet till studier på högskola och universitet under utbildningen hos er?

Ja. Du som vill uppnå grundläggande högskolebehörighet kommer att få möjlighet till detta inom ramen för det individuella valet.

NYA STARTER !

Sök till våra populära yrkesutbildningar i Eskilstuna: Bygg, CNC/Svets, Lager, Tågteknik,
Butik lärling och Transport.

Ansökningsperiod: 1 - 22 augusti. Start 1 oktober.
Ansök på https://eskilstuna.alvis.gotit.se/student

 

Sök till våra populära yrkesutbildningar i Västerås: Bygg och Tågteknik.

Ansökningsperiod: 14 juni-9 aug. Start 15 okt
Ansök på https://vasteras.alvis.gotit.se/student

rubrik bygg
Inom området bygg och anläggning kan du utbilda dig inom ett antal olika inriktningar, både som vuxen och gymnasieungdom.

Läs mer >

 

rubrik industri
Du kan utbilda dig inom verkstadsteknik, CNC, svets och Cad/Cam hos oss. Du kan även vidareutbilda dig inom verktygsteknik och industriell mätteknik.

Läs mer >>


Du kan läsa till yrkesförare inom lastbil, buss eller taxi. Vi erbjuder även utbildning inom lager och distribution.

Läs mer >>

 

 Utbildningen är yrkesförberedande och du kan söka lärlingsjobb diekt efter utbildningen.

Läs mer >>


Inom tågområdet kan du utbilda dig både som vuxen och gymnasieungdom och det finns ett antal olika inriktningar.

Läs mer >>

 


Rätt utbildning för dig som vill arbeta med lager och logistik på företag eller i större terminaler.

Läs mer >>


Lärlingsutbildning! Fördjupa dina kunskaper på en arbetsplats och få dig stora möjligheter att jobba inom butik och handel.

Läs mer >>

 

 

 

Välj menyn "våra utbildningar" för att se flera utbildningar som kan leda dig till ett jobb.