08 mars 2018

AlphaCE-grundare initiativtagare i 17Maria Mattsson Mähl, grundare och VD AlphaCE (Kunskapscompaniet ingår i AlphaCE-koncernen), har tillsammans med entreprenören Jessica Löfström tagit initiativ till nätverket ”17” som ska arbeta för att fler kvinnliga företagare ska kunna växla upp både vad gäller ägande och omsättning.

 

 

Jämställdhetsdebatten har länge kretsat kring kvotering till börsbolagens styrelser och att få fler kvinnor i ledande position i stora bolag. Det har också varit ganska mycket fokus på kvinnligt entreprenörskap. År 2018 står det klart att andelen bolag som startas av kvinnor ökar men fortfarande finns det relativt få företag med en omsättning på mer än 50 miljoner som grundats av kvinnor.

 

Under Almedalsveckan 2017 talades om att det endast finns sjutton företag i Sverige som omsätter mer än 50 miljoner, som är grundade, ägs och leds av en kvinna. Två av dessa företagare är Jessica Löfström, grundare och vd för Expandera Mera, och Maria Mattsson Mähl, grundare och vd av AlphaCE. De träffades på en scen i Almedalen för att diskutera entreprenörskap. Samtalet fortsatte efter seminariet och under vintern lade de grunden till ”17”, ett kvinnligt nätverk för att aktivt driva frågor om och få fler kvinnor att grunda, äga och bygga stora bolag.

 

– Av 298 börsbolag är det dock bara sjutton av dem som drivs av kvinnor. Oavsett exakt antal större företag i Sverige med kvinnliga grundare, tycker vi att 17 är ett bra namn på nätverket. ”Va sjutton” är ett uttryck som passar i sammanhanget med tanke på det hur det ser ut just nu och det vi vill bidra till att förändra, säger Maria Mattsson Mähl.

 

Andelen kvinnor i styrelser för större publika bolag har ökat. Av 298 börsbolag är det dock bara sjutton av dem som drivs av kvinnor. En blygsam ökning med en procent det senaste året. En procent av totalt riskkapital i Sverige går till företag som ägs av kvinnor. Det står helt klart att där ägarmakten och de stora pengarna finns, där lyser kvinnorna ännu så länge med sin frånvaro. Nätverket 17 ska se till att fler kvinnliga företagsledare växlar upp till den tyngre ligan både vad gäller ägande och omsättning.

 

Läs mer om kvinnors företagande och personerna bakom 17 >>

 

11 januari 2018

Ny start för Byggutbildningen i Västerås

Byggutbildning med ca 80% av utbildningstiden ute på en arbetsplats gör dig redo för jobb!

22 november 2017

Lokalvårdsutbildning i Flen

 

 

Under 15 veckor med teori och praktik lär du dig yrket från grunden. Utbildningen ger dig stora chanser till en anställning.

 

När du är färdig med din utbildning kan du arbeta som lokalvårdare hos privata företag eller kommuner och landsting. Du kan också arbeta med hemstädning, storstädning och flyttstädning.

Utbildningen ger dig möjlighet att göra ett prov för att få ett yrkesbevis (SRY-certifiering).

 

Ansökan och mer info

Utbildningen genomförs på uppdrag av vuxenutbildningen i Flens kommun.

Kursstart 8 jan 2018 

Sista ansökningsdag 15 dec till Vuxenutbildningen i Flen.

 

Kontaktperson

För mer information, kontakta Annelie Lundgren på Flens kommun, tfn 0157-430 912, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Utbildningsansvarig på Kunskapscompaniet är Lars Ollson, 070-104 20 71, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 Läs mer om utbildningen >>

 

21 november 2017

Informationsträff om lärlingsutbildning inom bygg i Oxelösund.

Välkommen till informationsträff om en ny lärlingsutbildning inom bygg som startar 26 feb 2018 i Oxelösund.

INFORMATIONSTRÄFF
tors 30 nov kl 17.00
Campus Oxelösund 
sal 118

Utbildningen är på gymnasial nivå. 
Sista ansökningsdag är den 18 december 2017.

Varmt välkommen önskar Kunskapscompaniet och Campus Oxelösund!

 

31 oktober 2017

Vi söker en ny lärare!

Har du erfarenhet från försäljning och tycker om att utveckla andra till duktiga säljare?

Vi söker en ny lärare för kommande uppdrag inom våra yrkesutbildningar.

 

Huvudämnet är försäljning och du skall ha minst tre års erfarenhet från anställning inom området. Du skall också ha erfarenhet att utbilda vuxna i minst ett år.

 

Läs hela jobbannonsen här >>