Bygg- och anläggningsprogrammet

Länk till Kursplan >>


Kunskapscompaniets byggprogram är stolta att vara en av branschorganisationen BYN´s branschrekomenderade skolor. Byggprogrammet börjar med ett basår där du studerar och provar på alla olika inriktningarna innan du till år två väljer att specialisera dig mot en inriktning. Oavsett ditt val av inriktning ingår praktik tillsammans med yrkesmän ute på en arbetsplats. Målet efter att ha avslutat din utbildning är att du ska bli anställningsbar.

 

byggtjejer ritning

byn2

 

 

 

 

 

 

 

 

      Du kan läsa de här inriktningarna hos oss:       

      Husbyggnad        

      Måleri        


      I alla inriktningar ingår 30 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).EXEMPEL PÅ YRKESINRIKTNINGAR:

Träarbetare

Snickare är ett gammalt hantverksyrke som ständigt utvecklas med nya maskiner och tekniker. De flesta tänker nog på byggare som snickare, speciellt husbyggare. Men yrket är brett och kan handla om allt från konstruktion och renovering till specialsnickeri för att nämna några inriktningar.

Länk till mer info om träarbete >>


Betongarbetare

Som betongarbetare armerar och gjuter du golv, väggar och pelare. Du kan också jämna till betonggolv med olika sorters spackel. Vanligaste arbetsuppgiften är att gjuta grund till husbyggen men betongarbetare kan också arbeta med väg- och brokonstruktioner med mera.

Länk till mer info om betongarbetare >>

 

Murare

Murare är ett hantverksyrke som kräver stor yrkesskicklighet. Som murare är dina främsta arbetsuppgifter att putsa fasader, mura grunder och montera tegel. Även plattsättning utförs av murare och en del murare utför även inredningsjobb.

Länk till mer info om murare >>


Målare

Har du tänkt på vad en målare gör? Målar förstås. Men yrket spänner över en bred vidd. En målares arbete är ofta väldigt varierande, liksom materialen och teknikerna. Efter examen fortsätter du som lärling hos ett företag innan du får din yrkestitel som målare.

Länk till mer info om målare >>Kontakt

Om du har frågor och funderingar om Bygg- och anläggningsprogrammet eller om hur det är att studera hos oss är du välkommen att kontakta utbildningsansvarig inom byggområdet: Björn Persson på tel 016-14 74 70, 070-100 96 64 eller This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .