Våra program

 

 

Varför ska jag välja Kunskapscompaniet?

Om du vill få bra förutsättningar att lära dig och att ha nytta av allt du lär dig, kunna bli behörig och få ett bra arbete direkt efter examen så är Kunskapscompaniet ett bra val!

Vår målsättning på Kunskapscompaniets gymnasium är nämligen att skapa den allra bästa utbildningen inom våra program. Skolans miljö anses av många som mysig och hemtrevlig. Vi satsar på både modern teknik och trevliga lokaler. Här kommer du få samarbeta med många trevliga och duktiga pedagoger och experter hos olika företag. Det ger dig en bra möjlighet att skapa många bra kontakter som du kommer att ha stor nytta av även efter skoltiden. Vi ger dig en utbildning som har rätt innehåll och som kommer att göra det lättare att söka jobb.

 

Därför!

Alla lärare är behöriga och kunniga pedagoger som kan förklara så att du förstår och lär dig. Vi lägger stor vikt att anpassa undervisningen till dina behov. Din upplevelse och en bra studiero är lika viktig för oss som för dig. Alla elever med speciella behov eller läs- och skrivproblem får tex. en egen bärbar dator med hjälpmedel.

Framför allt vill vi att du ska lyckas med dina studier! Vi vill ge dig stöttning för att nå dina mål - att klara examen, förhoppningsvis börja jobba, skaffa egen bil och bostad direkt efter skolan.

 

Vilka program kan jag läsa här?

Vi erbjuder två olika gymnasiala yrkesutbildningar. På Fordons- och transportprogrammet med inriktning transport, kan du plugga till chaufför och ta alla din körkort och nu kan du även söka till vår helt nya inriktning Godshantering. På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktningarna husbyggnad och måleri kan du lära dig bli husbyggare eller målare. Oavsett vilket program du intresserar dig för kan man även läsa det programmet som högskolespår, dvs. att du då läser till 100 poäng ytterligare med valbara högskoleförberedande kurser. Läs mer om respektive program nedan.

Fordons- och transportprogrammet

Inom Fordons- och transportprogrammet kan du läsa till yrkeschaufför.

 

Möjligheterna till arbete direkt efter avslutade studier är goda. Programmet ger dig också förutsättningar att ta de körkort och behörigheter som behövs utan kostnad.

 

Läs mer om inriktningen Transport >>

 

 

 

 

______________________________________

 

Tågteknik

Utbildningen ger kompetens som matchar branschens efterfrågan.

 

Järnvägssektorn är i sin helhet under kraftfull expansion och i behov av kompetenta tågmekaniker.

 

Läs mer om tågteknik >>

 

 

 

 

Bygg-och anläggningsprogrammet

Byggbranschen är intressant, bred och spännande att utbilda sig inom.

 

I framtidens samhälle, med ständig teknikutveckling och snabbt växande befolkning, kommer tjejer och killar som kan bygga hus definitivt vara konkurrenskraftiga.

 

Läs mer om bygg- och anläggning >>

 

 

 

 

_________________________________________

 

 

Vi är en liten skola med stora möjligheter!

Du är alltid välkommen till oss för att träffa våra lärare och se våra trevliga lokaler.